Events

Jokes

News

Other

Review

Home » Other

Ek het 'n Job dankie

Submitted by admin on June 30, 2009 – 9:58 pmNo Comment

photo-doctor_callingOngeletterde jong knaap van so 23 jaar oud, wat geen  skoolopleiding gehad het nie, stap eendag die apteek binne. Hy gaan  reguit na die apteker en vra vir hom of hy asseblief net gou sy telefoon vir ‘n plaaslike oproep kan gebruik. Die apteker moes vir hom die nommer skakel want die knaap kon nie lees of skryf nie. Die apteker doen dit en oorhandig die spreekbuis aan die ongeskoolde jongman om te praat.

“Hello”, sê die jongman, “Hello, dr Anderson.” “Dr Anderson . . . soek u nie dalk iemand om te huur om u gras vir u te sny, u motor te was en u aflewerings en al die ander los werkies vir u te doen nie? O, u het alreeds ‘n knaap wat dit vir u doen, maar dr. Anderson, is u doodseker, u is 100% heeltemal tevrede met die werk wat die knaap wat u het vir u doen?

‘OK’ dan, ‘good-bye’, dr. Anderson.” Toe die jongman die gehoorstuk terug plaas en die apteker bedank vir die oproep, sê die apteker vir hom……  “Wag so ‘n bietjie……Soek jy werk, want ek kan doen met ‘n handlanger soos jy? “Dankie oom,” sê die jongman, “maar ek het ‘n ‘job’.”  Verbaas vra die apteker; “Het jy dan nie nou net probeer om by dr Anderson werk te kry nie?”

“Nee oom,” sê hy, “u sien ek is die knaap wat vir dr. Anderson werk.  Ek het myself maar net ‘n bietjie ‘opgecheck’.”

Weet jy, dit is wat Paulus sê ons moet doen. In 2 Kor. 13:5 sê hy; “Ondersoek julleself en stel julleself op die proef of julle in die geloof lewe.” Paulus sê ons moet ‘n slag “opcheck” of ons verhouding  met die Here nog is wat dit moet wees.

HERE LEER VIR ONS HOE BELANGRIK DIT IS OM ‘N SLAG DEEGLIK SELFONDERSOEK TE DOEN * NIE NET OOR ONS GEESTELIKE LEWE NIE, MAAR OOK OOR ONS LEWE TUIS MET ONS GESIN EN BY DIE WERK TEENOOR ONS KOLLEGAS EN OOK TEENOOR DIE WERK SELF WAT U VIR ONS GEGEE HET OM TE DOEN. AMEN.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar .